tala fou

O le Iowa State Inspection and Appeals Department e nafa ma le asiasia o nisi o faleaiga i Iowa, e pei o faleoloa, faleaiga ma faleoloa faigofie, faʻapea foʻi ma fale gaosi meaʻai, faletalimalo ma faletalimalo.(Ata mai Clark Kaufman/Iowa Capital Express)
I le fa vaiaso talu ai, na lisiina ai e le setete ma le itumalo o meaʻai faleaiga i Iowa o le faitau selau o le saogalemu o meaʻai, e aofia ai fualaau faisua limu, gaioiga o rodent, afaina o moa, ma umukuka palapala.Na vave tapunia le faleaiga.
O mea na maua o se tasi lea o suʻesuʻega na lipotia mai e le Iowa State Inspection and Appeals Department, lea e nafa ma le faʻatautaia o asiasiga a le setete o pisinisi o meaʻai.O loʻo lisiina i lalo nisi o suʻesuʻega sili atu ona ogaoga mai asiasiga a le taulaga, itumalo, ma setete o faleaiga, faleoloa, aʻoga, falemaʻi, ma isi pisinisi i Iowa i le lima vaiaso talu ai.
Ua faamanatu atu e le Matagaluega o Vaavaaiga a le Setete i tagata lautele o a latou lipoti o "ata" taimi ma o soliga e masani ona faasaʻoina i le taimi lava ae leʻi tuua e le tagata asiasi le lala sooupu.Mo se lisi atoatoa o asiasiga uma ma faʻamatalaga auiliili e uiga i asiasiga taʻitasi o loʻo lisiina i lalo, faʻamolemole asiasi i le upega tafaʻilagi a Iowa Department of Inspections and Appeals.
Hibachi Grill and Supreme Buffet, 1801 22nd St., West Des Moines — Ina ua mae’a se asiasiga i le aso 27 o Oketopa, na malie ai loa le pule o lenei fale’aiga tele a Asia i Iowa e tapuni ma faamaea le fale’aiga mama.Fa'atuina.E tusa ai ma faamaumauga a le setete, na ia malie foi e le toe tatalaina e aunoa ma se faamaoniga.
I lana asiasiga, na ta’ua ai e le au asiasi a le atunu’u le fa’aogaina o masini umukuka i fale’aiga mo le teuina o mea;e tolu faatanoa i le umukuka e leai se fasimoli;mo ipu o lo'o teuina i tua o le fale'aiga, o lo'o va'aia pea le fa'aputuina o mea'ai mamago;mo le leai o ni tulaga e mafai ona fuaina.44 tikeri povi;60 pauna o faisua vela ma paa sa totoe i le 67 tikeri ma sa tatau ona lafoai, ma 12-15 ipu sushi sa tatau ona lafoai ona o le le mautonu o le taimi o sauniuniga.
Na ta'ua fo'i le kamupani mo le fa'aaogaina o vailaau fa'atau i faleoloa nai lo vailaau fa'apolofesa;o aano o manufasi eseese ma isi mea e fa'aaogaina e fa'afefeteina i luga o fata i totonu o le umukuka;pe fia paelo falaoamata, suka, ma isi mea'ai e le'i iloa;mo mogamoga ola "matauina tele" i totonu o le fufulu ipu, luga ma faataamilo i le ogaumu, pu i le puipui o le umukuka, ma mailei kelu pipii i le meaʻai ma lalo o le fata tautua.Na maitauina e le ali’i asiasi o le fale’aiga atoa o lo’o i ai se ituaiga mailei o lo’o i ai moa mate, ma o se mailei ma se isumu mate na maua i totonu o le nofoaga matutu e teu ai.
O fata, fata, ma itu o mea faigaluega kuka i totonu o le faleaiga ua pala ona o ituaiga faaputuputu eseese, ma o loo i ai meaai ma otaota i luga o fola, puipui ma isi nofoaga e faigata ona faamama.O le asiasiga na faia e tali atu ai i le faʻasea, ae na faʻavasegaina o se asiasiga masani, ma o le tagi na faʻamaonia e "le mafai ona faʻamaonia."
Casa Azul, 335 S. Gilbert St., Iowa City - I le asiasiga i le aso 22 o Oketopa, na faailoa mai ai e le au asiasi e faapea o le faleaiga na i ai le 19 tulaga lamatia tulaga solia.
Solitulafono: E le'i mafai e le tagata na te pulea ona tali fesili e uiga i le vevela o le kukaina o aano o manufasi, vevela vevela ma le malulu, fa'amama fa'ama'i ma auala sa'o o le fufuluina o lima;e le'i fa'afaigaluegaina e le kamupani se pule fa'amaonia e puipuia mea'ai;ua poloka le faitotoa i totonu o le faleta'ele, E tele fualaau faisua limu i totonu o le pusaaisa.
E le gata i lea, o nisi tagata na vaʻaia le aufaigaluega umukuka o loʻo taulimaina aano o manufasi mata, ona faʻaaogaina lea o shakers ma mea faigaluega, aʻo ofuina le pea lava e tasi o totigilima lafoai;o mea'ai e teu i luga o le fola o le umukuka ma le faletaavale e teu ai;o lo'o i ai mea'ai mago o totoe i luga o le masini tipi fuala'au;i totonu o le umukuka E le mafai e le masini fufulu ipu vevela maualuga ona oʻo i le maualuga o le vevela o le 160 tikeri, o lea na tatau ai ona taofia le auaunaga a le faleaiga.
E le gata i lea, o loʻo teuina le kulimi oona i le vevela o le potu;so'o se mea na faia i luga o le upega tafa'ilagi e "leai se fa'ailoga aso";o le araisa e fa'amalo i totonu o se atigipusa ma ni tapuni palasitika fufusi e le mafai ona faʻaumatia le vevela;puaa ua liu i luga o le fata i le vevela o le potu;ua fufulu ipu Sa i ai le "tele" gaioiga o lago fualaau aina i tafatafa o le masini, ma na lipotia e le tagata asiasi e faapea, ina ua ia kiina le masini tipi fualaau faisua, "na matauina le tele o lago".
Na ia lipotia foi le tele o le faaputuputuina o meaai ma otaota i lalo o meafaigaluega, i totonu o le pusaaisa, ma luga o puipui, ma fai mai o le gaʻo ma le suauu na tafe mai le faʻaoga autu o le umukuka.E le gata i lea, o le lipoti mulimuli a le faleaiga e leʻi faʻasalalauina i le lautele.
Na lipotia e le tagata asiasi o lana asiasiga sa masani ae na faia faatasi ma le suesueina o le tagi.I le lipoti na ia lomia, na ia tusia ai: "Mo gaioiga tulitatao e fesoʻotaʻi ma le tele o mataupu o loʻo taʻua i le faʻasea e le o faʻamaʻi, faʻamolemole tagai i faatonuga i totonu."E le’i ta’ua e le ali’i asiasi pe ua manatu ua fa’amaonia le tagi.
Azteca, 3566 N. Brady St., Davenport-I le taimi o se faatalanoaga i le aso 23 o Novema, na faailoa mai ai e se tagata asiasi e le oi ai se pule faamaonia o le puipuiga o meaai a tagata faigaluega.Na lipotia mai foi e le au asiasi e faapea, na tuu e se tagata fai oloa ni fasi tipolo i totonu o le vaiinu a le tagata faatau ma ona lima;fata moa mata sa tu'u i luga ole pisupo mata ile pusaaisa;le tele o toega mea'ai mago ua fa'aputuina i totonu o le masini tipi fuala'au;ma se ipu sisi Taofi i le 78 tikeri, i lalo ifo o le 165 tikeri fautuaina.Ua maitauina le tele o vaega i totonu o le umukuka, e aofia ai fata o lo'o tu'u ai fata tipi, ma ua matauina le faaputuputuina o vai i luga o le fola i se tulimanu o le umukuka.
Panchero's Mexican Grill, S. Clinton St. 32, Iowa City-I le asiasiga i le aso 23 o Novema, na taʻua ai e se tagata asiasi e le o iai se pule o le puipuiga o meaʻai a tagata faigaluega a le faleaiga.Na lipotia mai foi e le tagata asiasi e faapea o le umukuka e tipi saimini sa i ai “le lapisi i totonu o le masini”, o lona uiga, o mea e faaputuputu i totonu o le pusi o le dispenser;e le'i fa'aogaina le aofa'i o vaila'au fa'ama'i i totonu o le pusa e tolu vaega e fa'amama ai ipu tioata a le tagata fa'atau;le faleaiga;E leai se vevela e siaki ai le vevela o mea'ai pusaaisa, vela pe mafanafana;ma i le fogāfale pito i lalo o loo teu ai oloa mamago, e iai “molā mate e lē mafaitaulia.”
Mizu Hibachi Sushi, 1111 N. Quincy Ave., Ottumwa - I le taimi o se faatalanoaga i le aso 22 o Novema, na faailoa mai ai e le au asiasi e faapea o lenei faleaiga e leai se fasimoli po o se vai vevela i totonu o le pusa i totonu o le nofoaga sauniuni sushi;sa fa'aaogaina e tu'ufa'atasia ai le povi mata ma le Samani Mata e teu i totonu o le pusa lava e tasi;fa'aoga e teu ai moa mata i ula mata i totonu o le pusaaisa;otaota ua faaputuputu i totonu o le fai aisa palapala;e leai se faiga e fa'amauina ai aso e fa'amautinoa ai o lo'o saogalemu pea le taumafa;Mo mea'ai fa'asusu e maua i totonu o se pusaaisa ta'e ma le vevela e le sili atu i le 46 tikeri;mo le fa'aogaina o pa lago i le umukuka i luga a'e o le nofoaga e saunia ai mea'ai;mo le toe fa'aaogaina o pakete soya lapopo'a e teu ai le latisi ma sosi;ma fola o le umukuka ma fata tapenaga o mea'ai ua palapala i otaota fa'aputu.Na molia fo’i le fale’aiga i le le fa’alauiloaina fa’alaua’itele o fa’ai’uga o le asiasiga mulimuli.
Wellman's Pub, 2920 Ingersoll Ave., Des Moines-I le faatalanoaga ia Novema 22, na taua ai e le tagata asiasi le pule o le umukuka o lenei faleaiga, ma fai mai na te "le malamalama" i le tulaga o le pusa Mitsui sa faaaoga e faamama ai ipu tioata;Fa'aoga i totonu o pusa e foliga mai e fa'aoga mo le fufuluina o ipu, ma masini aisa e palapala i otaota fa'aputu.
E le gata i lea, mo tagata faigaluega e fufulu meaʻai ma ipu i totonu o le pusa, ma toe faʻafoʻi i le auaunaga mo le faʻaaogaina e tagata aʻo leʻi faia se faʻamaʻi;mo fola e le tutusa ma ta'ele malepelepe e le mafai ona fa'amama mae'ae'a;mo le fa'avevelaina o nisi fa'aputuga O le ufiufi na foliga mai na tafe i luga o le fola o lo'o i lalo, ma fa'atupu ai ni tupe fa'aopoopo iina.
Na fa’ailoa e le ali’i asiasi, o lana asiasiga na mafua ona o se fa’asea, o lea na fa’avasega ai lea asiasiga o se asiasiga masani.Na tusia e le tagata asiasi i lana lipoti: "E iloa e le pule o faitioga faapena ma lisiina Wing o se mea faasea ... Ua tapunia le tagi ma e leʻi faʻamaonia."
Natalia's Bakery, 2025 Court St., Sioux City-I le taimi o le faatalanoaga ia Novema 19, na taʻua ai e le tagata asiasi e faapea o le faleaiga sa i ai le tele o moa ua gaosia atoa ua faaigoaina "e le o faʻatau."Aveese le moa mai le fata.
Na matauina foi e le au asiasi e le mama le pusaaisa, meafaigaluega, ma taavale toso;puaa sa teuina i luga o mea'ai ua saunia e 'ai;o le tele o falefalaoa “mama” i le nofoaga e saunia ai mea'ai sa manino lava palapala;o nisi o mea e fa'afeso'ota'i ai mea'ai na matua'i palapalā, e aofia ai 'oti ma ipu;O le puaa vevela na teu i le 121 tikeri ma e tatau ona toe faʻamafanafana i le 165 tikeri;o tamale i totonu o le pusa malulu e leʻi faʻailogaina i se aso sauniuni poʻo le lafoaia.
Na maua foi e le tagata asiasi e faapea "o nisi o meaʻai afifi e leʻo faʻaalia ai mea e aofia ai, mamafa mama, igoa o oloa ma tuatusi gaosiga."
O le umukuka e palapala palapala ma otaota, aemaise lava i totonu ma tafatafa o meafaigaluega, puipui, fola ma faʻalo.
Amigo's Mexican restaurant, 1415 E. San Marnan Drive, Waterloo-I le taimi o se faatalanoaga ia Novema 15, na faailoa mai ai e se tagata asiasi e leai se tasi i totonu o le faleaiga e nafa ma masani i tulafono faatonutonu mo le saogalemu o meaʻai;tagata faigaluega "na misia ni nai avanoa" e fufulu ai o latou lima;Ona o loʻo i ai se pusa palapala, e mafai ona tuʻuina atu "se mataua itiiti o le vai" ma e le mafai ona oʻo i le 100 tikeri, ma e faigofie ona tuʻu se ulo tele o vai malulu i luga o le fola o le umukuka e aunoa ma se ufiufi.Fa'aleagaina.
O loo ta‘ua foi le fale‘aiga ona e lē o iai se vailaau e mafai ona maua i le nofoaga e tapena ai mea‘ai e solo ai laupapa tipi ma mea e ‘oti ai;aua o le masini aisa e matua palapala ma e mafai ona iloa le tupu aʻe;e fa'aaogaina e tu'u ai se ulo tele i le vevela e tusa ma le 80 tikeri.fesili;mo mea'ai e le'i saunia pe tia'i i totonu o le potu malulu, ma mo nisi mea'ai e teu i totonu o le fa'atapula'a o le taumafaina e sili atu i le 7 aso.
E le gata i lea, e faʻaaogaina e faʻafefe ai le tele o pusa o le 10 pauna o povi faʻapalapala i totonu o le pusa ile vevela potu;e fa'aaogaina e fa'afefete ai u'amea tetele e lua pisupo mata ma ulo moa i le vevela o le potu i luga o le galuega;tu'u sa'o le ipu mama i luga o le laulau e tasi Fa'aaogaina i ipu palapala ma mea'ai;fa'aoga mo fola ma puipui e matua palapalā;ma le tele o masini ma meafale e le'i fa'aaogaina pe fa'aleagaina.O nei mea faigaluega ma meaafale e teu i tua o le fale ma maua ai se avanoa mo faʻamaʻi faʻamaʻi.aiga.
Burgie's i Mary Greeley Medical Center, 1111 Duff Ave., Ames - I se faʻatalanoaga i le aso 15 o Novema, na taʻua ai e tagata asiasi le le mafaia e tagata faigaluega a le lala sooupu ona faʻamatalaina faʻamaoniga e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi e mafua mai i meaʻai.Na matauina foi e le tagata asiasi ua poloka le pusa umukuka ma ua le mafai ona ulufale tagata faigaluega;o totonu o le mea fai aisa sa matua palapala;o le pakete vaifofo na fa'aaogaina e fa'amama ai le pito i luga e le'i fuaina le aofa'i o vaifofo fa'ama'i;o le vevela o le pisupo ma le salati tuna sa tausia i le 43 i le 46 tikeri, e tatau ona lafoai;tolu i le lima vaiaso mulimuli ane, o le sua suamalie na tatau ona lafoai pe a uma le 7 aso o loʻo i totonu o le umukuka.
Caddy's Kitchen & Cocktails, 115 W. Broadway, Council Bluffs - I se asiasiga i le aso 15 o Novema, na ta'ua ai e le au asiasi e le'i mafai e le fale'aiga ona mautinoa o lo'o galue lelei le masini fufulu ipu;le mafai ona fa'afaigaluegaina se pule fa'amaonia e puipuia mea'ai;leai se fasimoli Fasimoli po'o sapalai fa'amago lima;Falai Farani pe a uma le 90 minute i le vevela o le potu;ma liu ula i totonu o se pakete vai tumau.
Na lipotia e le alii asiasi sa i ai o ia e tali i le tagi, ae na ia faavasegaina le asiasiga o se asiasiga masani.Fa'aseā e feso'ota'i ma atugaluga e uiga i masini fa'aleagaina;fa'afefe o mea'ai;fa'aaogāina o mea'ai mai mea e lē saogalemu;le lelei o le vevela o le fa'aesea;ma le le lelei o le tumama.“O le faasea na faamaonia e ala i talanoaga ma le tagata o loo pulea,” o le lipoti lea a le tagata asiasi.
Burger King, 1201 Blairs Ferry Road NE, Cedar Rapids — I le fa’atalatalanoaga i le aso 10 o Novema, na fa’ailoa ai e le ali’i asiasi, o le pusa o le fale’aiga ua palapalā ma o le hamburger sa teu i totonu o le pusaaisa e matala i taimi uma, ma fa’aalia ai le hamburger.Filogia.
"O meaʻai uma e gaʻo, ma o loʻo i ai otaota i totonu ma fafo o meafaigaluega," o le tusi lea a le tagata asiasi i le lipoti.“O lo’o i ai ipu palapala ma ipu i so’o se mea… o le atigi fuala’au e fa’aaogaina e fai ma fata palapala mo vai palapala ma se atigipusa susu mo ipu.”
Na tusia foi e le tagata asiasi e faapea o otaota ua faaputuputu i luga o luga o le falai, laulau sauniuni, tioata malulu, ma le insulation, ma isi meafaigaluega ua pefu pe ga'o."O le fola atoa o le umukuka e ga'o ma o loʻo i ai (e) toega meaʻai i soʻo se mea," o le tusi lea a le tagata asiasi, ma faʻaopoopo mai e leʻi tuʻuina atu le lipoti lata mai a le faleaiga mo tagata faʻatau e faitau.
Horny Toad American Bar & Grill, 204 Main St., Cedar Falls — I le asiasiga i le aso 10 o Novema, na ta‘ua ai e le alii asiasi, ua poloka se faatanoa i totonu o lenei faleaiga ma ua le mafai ai ona ulufale le aufaigaluega, ua faaaoga e teu ai pulou;Teu moa mata ma i'a i luga o mea'ai ua saunia;mo ipu e saunia ai meaai ma le toto fou, toto pala, mea'ai toega ma isi ituaiga o fa'aleagaina ma fa'aoso le manogi leaga;mo se vaega vela kuka tuu i le 68 i le 70 tikeri;Mo aniani e teu i luga o le fola;ofu patino o tagata faigaluega e ufiufi ai meaai i totonu o le nofoaga matutu e teu ai;ma le "tele o le ga'o sūsū" faataamilo i meafaigaluega ea.
"O le umukuka o palapala palapala ma otaota, aemaise lava i le va ma le siomia o meafaigaluega, puipui, fola ma faʻalo," o le lipoti lea a le tagata asiasi.
The Other Place, 3904 Lafayette Road, Evansdale — I se faatalanoaga i le aso 10 o Novema, na faailoa ai e le alii asiasi e le o i ai ni tagata faigaluega o loo i ai nei tusipasi o le puipuiga o taumafa;mo masini tipi ma masini tipi o lo'o i ai mea'ai mamago i luga;mo le masini aisa ma "ni mea uliuli";fa'aaoga e teu ai aano o taco i totonu o se pakete palasitika tele i le 52 tikeri;mo pipi ma aniani lanumeamata ua teuina mo le sili atu i le 7 aso;fa'aaogaina i umukuka e tele naumea Fata;fa'aoga mo itu eleelea laulau ma vae;talafeagai mo fola o loʻo i ai le tele o otaota faʻasalalau i lalo o le laulau;fa'aoga mo ta'ele fa'a'ele'ele ma puipui umukuka ma fa'ailoga fa'asala.
Viva Mexican Restaurant, 4531 86th St., Urbandale — I le asiasiga i le aso 10 o Novema, na faailoa ai e le alii asiasi le mae’a o le laisene pisinisi a lea faleaiga i le 12 masina talu ai;e leai se pule fa'amaonia e puipuia mea'ai e nafa;fa'aaogaina moa ua tipi mata'utia e tu'u i tafatafa o tamato tipi mata;mo fa'aisa meainu fa'aaisa fa'asu'u fa'aleaga tele;tausia le salsa na faia i le aso na muamua atu i le 48 tikeri;e le'i fa'atinoina le fa'ailogaina o aso taumafa;E leai se vevela e fa'amaonia ai le vevela o mea'ai o lo'o vela, fa'a'aisa pe fa'a mafanafana;leai se pepa su'ega chlorine i lima e su'e ai le malosi o le vailaau fa'ama'i;ma le le lava o le mamafa o le vai i totonu o le pusa.
Jack Tris Stadium, 1800 Ames 4th Street-I le ta'aloga i le va o Iowa State University ma Texas Longhorns i le aso 6 o Novema, na asiasi atu ai se tagata asiasi i le malae ma lisiina le tele o soliga i nofoaga eseese i totonu o le malae.Soliga: E leai se vai vevela i totonu o le pusa i totonu o le Jack Trice Club bar area;O Chucky's ma Brandmeyer Kettle Corn e le tumau ma e leai se pusa e fa'apipi'i;ua poloka le faatanoa e lata ane i le itu i sautesasae o le Manumalo Bell;o loʻo faʻamatalaina o se "teuga meaʻai" O le pusa i totonu o le "Terminal Area" ua faʻapipiʻiina i fualaau 'aina tipi ma se apa pia.O le goto o loʻo faʻamatalaina o le "Shangdong Beer Terminal Area" e faʻaaogaina e fufulu ai fagu.
E le gata i lea, o totonu o le masini aisa a Jack Trice Club na manino le palapala;i le vaega o loʻo faʻamatalaina o le "State Fair South", o le vevela o hot dogs e maualuga le 128 tikeri ma e tatau ona lafoai;O fasi moa a Jack Trice Club na faaleagaina i le vevela o le 129 tikeri.Ua lafoai;o sosisi o le Northeast Victory Bell na teuina i le 130 tikeri ma lafoai;o le salati a le Jack Trice Club na fuaina i le 62 tikeri ma lafoai;o maile vevela o le Southwest Victory Bell sa fa'afefeteina i vai leo;o mea'ai laulau ma mea'ai sa fa'aogaina i le nofoaga pa o le Jack Trice Club sa fa'atau uma i vai tu.
Casey's General Store, 1207 State St., Tama — I se fa’atalatalanoaga i le aso 4 o Novema, na fa’ailoa ai e le ali’i asiasi e fa’apea, ua le mafai e le kamupani ona fa’a faigaluega se pule fa’amaonia e puipuia mea’ai;na faʻaaogaina i totonu o le pusa i totonu o le nofoaga sauniuni pizza e leʻi oʻo i le 100 tikeri;O le pusa aisa i luga o le mea e fai ai sua e iai “mea enaena enaena”;e faʻaaogaina e tuʻu ai pizza i totonu o se kapoti faʻasao i le vevela o le 123 i le 125 tikeri;e fa'aaogaina e uu ai le sisi Nacho i le vevela e tusa ma le 45 tikeri Sauces, pi falai, sausisi sosisi, fasi moa tunu ma tamato tipi;ma taofi nisi mea'ai mo le silia ma le 7 aso.
Tata Yaya, 111 Main St., Cedar Falls-I le taimi o se faatalanoaga i le aso 4 o Novema, na faailoa mai ai e se tagata asiasi e leʻi faʻafaigaluegaina e le faleaiga se pule faʻamaonia e puipuia meaʻai;le mafai ona fa'ama'i 'oti 'oti ma ipu tioata;mea teuina I totonu o se pusaaisa le lelei, o le vevela o le pusaaisa e 52 i le 65 tikeri ma o loʻo i totonu o se mea e taʻua o "sone matautia" mo le taumafaina;e fa'aaogaina e teu ai pa'u waffle ma fuamoa i le vevela o le potu;ma e toatele e lei fuafuaina po o afea e saunia ai pe o le a lafoaiina meaai."E tele solitulafono i aso nei," o le tusi lea a le tagata asiasi i le lipoti."E leʻi usitaʻia e le tagata faʻatautaia mea manaʻomia mo le saogalemu o meaʻai ma e leʻi faʻamautinoa e usitaʻia e tagata faigaluega."
El Cerrito o Tama, 115 W. 3rd St., Tama — I le fa’atalatalanoaga i le aso 1 o Novema, na fa’ailoa ai e se ali’i asiasi e 19 fa’alavelave matuia na soli ai le fale’aiga."E ui lava e leai se lamatiaga o le soifua maloloina o loʻo lata mai, ona o le numera ma le natura o faʻalavelave faʻalavelave solia na matauina i lenei asiasiga, ua malie le kamupani e tapuni ma le loto malie," o le lipoti lea a le tagata asiasi.
O soliga e aofia ai: leai se pule fa'amaonia e puipuia mea'ai;o fa'alavelave fa'afuase'i o tagata faigaluega o lo'o tagofia aano o manufasi mata ma mea'ai ua saunia e 'ai e aunoa ma le fufuluina o lima pe sui totigilima;fa'aogaina o fa'amau i fa'amau ma umukuka e teu ai mea faigaluega ma ipu;Tuu solo pepa tuai, lapisi ma talieleele palapala i totonu o se pusa palasitika tele o loʻo i ai aniani ma pepa;tu'u sosisi mata i luga o fualaau faisua ua sauni e 'ai i totonu o le pusaaisa;tu'u i'a ua liu, fa'a'a'ai mata ma pepperoni e le'i vela fa'atasi ma mea'ai E teu fa'atasi kāloti ma pua'a i totonu o se apa masani;o fasi moa mata e teu i totonu o se pakete, lea e tuʻu i luga o se pakete o fasi povi mata.
Na matauina foi e le tagata asiasi se laupapa tipi, ogaumu microwave, naifi, ipu kuka, ipu, ipu ma le tele o pusa e teu ai meaʻai, faʻapea foʻi ma masini "faʻeleelea i meaʻai ma faʻaputuga."Queso, moa, puaa, ma isi mea'ai e teuina i le vevela e le saogalemu e lafoa'i.O le tele o mea'ai e le o ta'u mai ai se aso e gaosia ai po'o se aso lafoai, e aofia ai pi, fufui, tamale, moa vela, ma puaa vela.
Na matauina foi e le alii asiasi o lo o i ai iniseti felelei i totonu o se atigipusa tele o aniani ma pepa mago, o iniseti mate i tafatafa o se pusa tele o pateta chips, ma se laina lago o lo o tautau i luga o le fagu mo le sauniaina o meaai, faatasi ai ma se fasi pepa “tele iniseti”.Na matauina le tele o afifi o aano o manufasi sa tuu i luga o le fola o le potu e teu ai oloa, ma nonofo ai i le taimi atoa o le asiasiga.O araisa, pi ma fasi pateta o lo'o teuina i totonu o pusa e le'i ufiufiina i le tele o le fale.O le pito i tua o le fata umukuka ma le pa ua "faʻaleagaina i meaʻai, faʻaputuga ma lapisi".
Sa i ai le vai palapala ma le palapalā i totonu o le pusa sa faʻaaogaina e saunia ai meaʻai, ma o se atigipusa sa masani ona i ai aano o manu faʻaisa o loʻo i ai le "suavai faʻataʻitaʻiga o le toto ma pusa palasitika palapala i fafo", lea na tuʻu i totonu o le pusa mo le sauniuniga o meaʻai.“Matau mai se manogi leaga,” o le lipoti lea a le tagata asiasi.O pusa gaogao, fagu inu gaogao ma lapisi sa salalau solo i totonu o le potu teu oloa.
Graceland University, Ramoni University Plaza-I le asiasiga ia Oketopa 28, na faailoa mai ai e se tagata asiasi e le mafai e le lala sooupu ona tausia meaai a le tagata lava ia i se vevela saogalemu, e aofia ai susu moa, hamburgers, ma moa tipi.Sa lafoaia.O aitema o lo'o i totonu o le masini malulu, e pei o tamato nutimomoia, pai vela, ma enchiladas na tusia i le aso 19 o Oketopa, ua pasia le aso fa'atagaina ma e tatau ona tia'i.Na maua ni fe'ai iole i totonu o le kapeneta i le nofoaga e teu ai.
Truman's KC Pizza Tavern, 400 SE 6t St., Des Moines — I le asiasiga i le aso 27 Oketopa, na tuuaia ai lenei faleaiga i le leai o se pule faamaonia o le puipuiga o mea taumafa;fa'aoga e teu sa'o ai pua'a fa'asa'o mata i totonu o le pusaaisa I luga o le aano o lo'o sauni e 'ai i luga o le fata fa'ata'avalevale i totonu o le pusa;o mea faigaluega e fa'aaogaina mo le palapala -e aofia ai le tipi aano o manufasi, tisi, mea e tatala ai apa, ma masini aisa-ua ufitia i otaota mea'ai po'o le teuina e pei o le limu;Mo meaai malulu o le taeao fuaina i le va o le 47 tikeri ma le 55 tikeri;mo polo sisi na faia mai le maoaʻe na teuina mo le lua vaiaso, e sili atu nai lo le faʻatagaina 7 aso;ma mea'ai e le'o fa'aigoaina tatau.
Na faailoa mai e le tagata asiasi e faapea "na vaaia lago laiti i le nofoaga sauniuni o le fogafale i lalo" ma "e foliga mai o loo i ai se moa ola" i luga o le fola i tafatafa o le pa.O lenei asiasiga o se tali i se faasea, ae sa faavasegaina o se asiasiga masani.O le fa'aseā na aofia ai fa'afitauli tau fa'ama'i.“Ua tapunia ma faamaonia le faasea,” o le lipoti lea a le tagata asiasi.
Q Casino, 1855 Greyhound Park Road, Dubuque - I se faatalanoaga ia Oketopa 25, na taʻua ai e se tagata asiasi se pusa e le mafai ona oʻo i le 100 tikeri;mo le tequila i tua o le pa, o loʻo i ai se " "Tafe lago" -o se faaupuga masani e faʻamatala ai se tamaʻi mogamoga;mo fasi pateta palapala ma tufa kulimi;mo masini fufulu ipu tioata e leai se fua fa'atatau o vaifofo fa'amama;125 tikeri vevela moa falai;pusaaisa sa fa'aoga mafanafana ma taofi fuamoa ma sisi i le 57 tikeri;mo sou ma moa e le o fa'aigoaina lelei;ma le tele o pusa sisi jalapeno ua faamaalili i totonu o se pakete palasitika e lima kalone i totonu o se pusaaisa savali.


Taimi meli: Tes-16-2021