tala fou

Na fa'afuase'i ona fa'atumuina e le tama'i ta'ile le fale o lona matai ina ua lamu, lea na fa'atupu ai le le fiafia o tagata fa'aoga Initaneti.
Na toe foi mai Charlotte Redfern ma Bobby Geeter i le fale mai le galuega i le aso 23 o Novema e suʻe lo latou fale i Burton i luga o Trent, Egelani, ua lolovaia, e aofia ai le la kapeta fou i le potu malolo.
E ui lava i ona foliga aulelei, o Thor, o le latou 17-vaiaso le matua o Staffordshire bull terrier, na lamu i le paipa e fesoʻotaʻi ma le pusaaisa umukuka ma susu i le paʻu.
O Heather (@bcohbabry) na taʻua le vaaiga o se "mala" ma faʻasoa se ata vitio o lona umukuka ma le potu malolo ile TikTok.I le na o le lua aso, na maua ai e le pou le silia ma le 2 miliona matamata ma toetoe 38,000 fiafia.
E tusa ai ma le American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA), e lamu taifau mo mafuaaga eseese.O se amio ua tupu a'e, lamu e faamalosia ai o latou auvae, fesoasoani i le tausia o latou nifo ia mama, ma e oo lava i le aveesea o le popole.
E fiafia fo'i ta'ifau e lamu mo le fiafia po'o le fa'aosofia, ae e mafai ona vave avea ma fa'afitauli pe a latou eli i mea le talafeagai.
Afai e na'o lau maile e lamu i mea a le fale pe a tu'u na o oe, atonu e mafua ona o le popole o le tete'a, ae o se taifau e etoeto, susu, pe lamu i le ie atonu e vave ona te'a ma le susu.
Lamu maile e fa'amama le tiga o nifo ma su'esu'e le lalolagi o siomia ai i latou.E fautuaina e le ASPCA le avatu o se ie taele susu po o le aisa i tama'i ta'ifau e fa'aitiitia ai le fa'anoanoa, po'o le ta'ita'iina lemu mai mea a le fale i meataalo.
O le vitio o loʻo faʻaalia ai Redfern o loʻo feoai solo i le fale ma iloilo mea na faʻaleagaina.O le meapueata e faʻapipiʻi i luga o le fola, faʻaalia fala susu ma e oʻo lava i vai, ma faliu atu ia Thor, o loʻo nofo i luga o le nofoa.
E manino lava le le malamalama i le faʻalavelave na ia faʻatupuina, ua na o le tilotilo atu o Thor i lona tina ma ona mata maile.
“Na ia faapea mai, 'Lo'u Atua e.'Na matou faalogoina se masi mai le umukuka ma sa nofo i luga Thor i lona fale, ma tetete.
“Na na ona tilotilo mai lava o le taifau ia te au ma fesili mai, “O le a le mea na ou faia?”Na ona galo atoa lava le mea na tupu.
O le lologa na mafua ona o le lamuina e Thor o le paipa o loʻo fesoʻotaʻi ma le tuʻu vai i totonu o le pusaaisa.O paipa e masani lava ona le mafai ona o'o i ai, ae na mafai e Thor ona ui atu i luga o laupapa i lalo ole puipui.
“Sa ia te ia se maea tele ma se nonoa lapoa i le pito, ma na ia tatalaina le maea ma tuitui ai le laupapa,” o le tala lea a Gate i Newsweek.
“Sa i ai se paipa palasitika i tua o le fola, lea na alu atu ai le vai i le pusaaisa, ma sa ia utia ai.Na vaaia faailoga o nifo,” o lana faaopoopo mai lea."E mautinoa lava o se tasi i le piliona o mea na tupu."
O le mea e laki ai, o le uo a Geeter o se palama ma na ia tuʻuina atu ia i latou se masini faʻamama faʻapisinisi e susu ai le vai.Ae ui i lea, o le masini e na o le 10 lita o le vai, o lea e lima ma le afa itula na faʻaalu ai le potu.
O le taeao na sosoo ai sa latou mautotogi ai se kapeta fa'amago ma fa'amamago e fa'agogo ai le fale.Na toeitiiti atoa le lua aso na faia ai e Redfern ma Geeter le tuufaatasia o mea uma i vaega taitasi.
Na sau TikTokers i le puipuiga a Thor, ma fai mai le tagata BATSA, "Vaai i ona foliga, 100% e le o ia."
Na tusi Gemma Blagden, a o le mea sili, na faʻamamaina lelei kapeta, aʻo fai mai PotterGirl, "Ou te manatu na e taʻua o ia o se atua sese.O Loki, le atua o le amio leaga, e sili ona fetaui ma ia.”
“Matou te leʻi tuuaʻia foʻi o ia,” o le tala lea a Gate.“Po o le a lava le mea o loo ia faia i le taimi nei, e mafai ona tatou faapea atu, 'Ia, o le mea sili e le leaga e pei o le taimi na ia lolovaia ai le fale.'
Do you have a funny and cute video or photo of your pet that you want to share? Send them to life@newsweek.com, along with some details about your best friend, and they may be featured in our Pet of the Week selection.


Taimi meli: Tes-06-2022