tala fou

E tusa ai ma se suʻesuʻega na lomia i le Annals of Internal Medicine, o se vai faʻatau pisinisi atonu na saofagā i le faʻamaʻi o le faʻamaʻi o le fatu i le Brigham and Women's Hospital, e toʻatolu ua maliliu.
O le M. abscessus e fesoʻotaʻi ma le tausiga o le soifua maloloina, faʻamatalaina o se "seseasea ae faʻamatalaina lelei le nosocomial pathogen", na taʻua muamua i "faiga vai faʻaleagaina" e pei o le aisa ma masini vai, mea faʻafefe, paipa falemaʻi, mo tagata mamaʻi o loʻo faia se taotoga faʻafefe, faʻamafanafana. ma masini fa'alili, vaila'au ma vailaau fa'ama'i.
Ia Iuni 2018, na lipotia ai e le Brigham and Women's Hospital faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi Mycobacterium abscessus subsp.abscessus i le tele o gasegase o loʻo faia taotoga fatu.Fa'ama'i pipisi, e mafai ona fa'atupu fa'ama'i pipisi o le toto, mama, pa'u, ma a'ano vaivai, ae maise lava i tagata e vaivai le puipuiga.
Na faia e le au suʻesuʻe se suʻesuʻega faʻamatalaga e malamalama atili ai i faʻamaʻi pipisi.Sa latou suʻesuʻeina mea tutusa i le va o mataupu, e pei o mea faʻamafanafana ma faʻamafanafana na faʻaaogaina, poʻo potu taʻavale, fola o falemaʻi ma potu, ma avanoa i nisi meafaigaluega.Na ave foi e le au suʻesuʻe ni vai faʻataʻitaʻi mai potu uma na nonofo ai tagata mamaʻi, faʻapea foʻi ma vaipuna e lua ma vai aisa i luga o le fola o le taotoga o le fatu.
O gasegase uma e toafa na "togafitiga malosi i le tele o vailaʻau antimycobacterial therapy," ae o le toatolu oi latou na maliliu, na tusia ai e Klompas ma ana uo.
Na maua e le au suʻesuʻe o tagata mamaʻi uma sa i le tulaga tutusa ile falemaʻi ae leai se isi mea masani.A'o su'esu'eina mea fai aisa ma tu'u vai, na latou maitauina le fa'atupulaia tele o le mycobacteria i luga o poloka fuifui, ae le o se isi mea.
Ma, i le faʻaaogaina o le genome sequencing atoa, na latou maua ai elemene e tutusa lelei i le vai inu ma masini aisa i luga o le fola o le falemaʻi o loʻo i ai tagata mamaʻi.O le vai e tau atu i ta'avale e ui atu i totonu o se vai fa'amama vai e fa'afefeteina ma fa'aalia i le malamalama ultraviolet, lea na maua e le au su'esu'e e fa'aitiitia ai le maualuga o le chlorine i totonu o le vai, e ono fa'amalosia ai le mycobacteria e fa'anofoina ta'avale.
Ina ua maeʻa ona sui tagata mamaʻi maualuga i vai faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻateleina le tausiga o vai dispenser, tape le faiga faʻamamaina, e leʻi toe iai.
"O le faʻapipiʻiina o palama faʻapisinisi e faʻaleleia ai le tofo ma faʻaitiitia le manogi o vai inu a tagata mamaʻi e ono i ai ni taunuuga e leʻi mafaufauina o le faʻalauiloaina o microbial colonization ma le toe gaosia," o le tusi lea a le au suʻesuʻe.punavai (fa'ata'ita'iga fa'ateleina le toe fa'aaogaina o le vai e fa'aitiitia ai le fa'aaogaina o le vevela) e ono fa'atupuina fa'afuase'i le fa'ama'i pipisi e ala i le fa'aitiitia o sapalai o le chlorine ma fa'amalosia ai le tuputupu a'e o microbial."
Na faaiʻu e Klompas ma ana paaga o la latou suʻesuʻega "o loʻo faʻaalia ai le lamatiaga o aʻafiaga e leʻi mafaufauina e fesoʻotaʻi ma faiga ua fuafuaina e faʻaleleia ai le faʻaogaina o le vai i falemaʻi, o le faʻaogaina o le microbial o le aisa ma vai inu, ma le lamatiaga o lenei mea i tagata mamaʻi."lagolago mo polokalame tau pulega vai e mataitu ma puipuia ai fa'ama'i pipisi o le mycobacterial nosocomial.
"I se tulaga lautele, o lo matou poto masani e faʻamaonia ai le ono aʻafia o le faʻaaogaina o vai paipa ma le aisa i le tausiga o tagata mamaʻi vaivai, faʻapea foʻi ma le taua tele o fuafuaga fou e faʻaitiitia ai le faʻaalia o tagata mamaʻi vaivai e paipa vai ma aisa i taimi o tausiga masani," na latou tusia ai. .


Taimi meli: Mati-10-2023